Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1335 Saltdal Kystlag - MK Kjetil

fikk på styremøte 8. februar 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 75.000 til reprasjon av motorkutteren Kjetil`s forpart.

Kutteren Kjetil ble bygget som fiskebåt i Rognan i 1959. Den er representant for en av de siste kuttertypene, og er erklært verneverdig. Kjetil er ikke ombygd og har sitt opprinnelige skrog, kappe og styrehus.

Saltdal Kystlag har over 50 medlemmer og er medlem av Forbundet Kysten. Kystlaget kjøpte i 2009 kutteren Kjetil fra Evenes Kystlag for å bevare en av de siste kuttere som er bygd i Saltdal. Båten er tenkt brukt til turer på fjorden i lagets regi, kanskje turer til Lofoten og ellers langs Nordlandskysten.

Det har vist seg at båten trenger betydelig reparasjon, og er nå satt på land. Trebåtbygger Valstad har besiktiget båten og laget en oversikt over hva som må gjøres for å få den i slik stand at den kan sjøsettes og tas i bruk.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss