Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1333 MOT - Utvidet brannsikring av MOT-Camp

fikk på styremøtet 2. desember 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 400.000 til utvidet brannsikring av MOT-Camp slik at bygget kan brukes til overnatting.

Stiftelsen MOT er en ideell, landsdekkende og uavhengig politisk og religiøs stiftelse. MOT driver holdningsskapende arbeid i skoler og på fritidsarenaer med fokus på verdier, valg og tro på egne krefter. MOT styrker ungdoms livskraft. MOT har blitt et symbol som mange ungdommer ønsker å identifisere seg med og er et symbol som flere kommuner og lokalsamfunn bruker for å synliggjøre sitt verdi- og holdningsskapende arbeid og er et symbol for å samle de gode krefter lokalt.

MOTs grunntanke er å bevisstgjøre ungdom til å ta valg slik at de mestrer livet og styrker ungdoms mot til å ta vare på seg selv og hverandre, gjennom MOTs grunnverdier: mot til å leve, mot til å bry seg om og mot til å si nei.
MOTs visjon er å skape varmere og tryggere oppvekstmiljø.

MOT-Camp er et helt nytt nasjonalt bevisstgjøringskonsept i MOT for ungdom i alderen 15 - 25 år med formål å styrke ungdoms innsikt i sitt eget liv, og forsterke ungdom som gode signalbærere for sine lokalsamfunn.

Høsten 2007 mottok MOT en overraskende 10-årsgave fra Trondheim kommune tilbud om å disponere Trondheims naturperle Lille Gråkallen.

Lille Gråkallen har tidligere vært en militærforlegning som ligger i naturskjønne omgivelser en mil fra Trondheim sentrum. Bygningen har blitt brukt som et messebygg for Forsvaret og har stått ubebodd i flere år. Til tross for et behov for omfattende rehabilitering, vil det passe svært bra til fremtidig bruk som MOT-Camp.

Trondheim kommune har siden sommeren 2009 pusset opp det store bygget for mer enn kr. 6 mill. p.g.a. midlertidig skoledrift. Dette kommer MOT til gode, som etter avtale vil bidra med kr. 1 mill for å dekke mesteparten av brannsikringskostnadene på bygget. Våren 2011 flytter MOT inn i bygget, og til høsten er det offisiell åpning.

MOT-Camp er både et inspirasjonssenter og bevisstgjøringskonsept. Målgruppen er ungdom i alderen 16-25 år, som er rekruttert fra MOT-kommuner rundt om i Norge. Disse ungdommene er fyrtårn på gode holdninger i sine lokalsamfunn og skal forsterke trygge lokalsamfunn i fremtiden. Varigheten på MOT-Camps bevisstgjøringskonseptet er fem dager med overnatting på stedet.

Nå viser det seg at fullstendig brannsikring for at bygget skal kunne brukes til overnatting er mye mer omfattende enn først antatt.

http://www.mot.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss