Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1316 Kirkens Bymisjon Drammen - Innredning av kjeller på avd. Friminuttet

fikk på styremøte 26. oktober 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 100.000 til trappehull og innredning av kjeller på avd. Friminuttet i Stiftelsen Kirkens Bymisjon Drammen.

Stiftelsen Kirkens Bymisjon Drammen er en selvstendig stiftelse tilsluttet andre bymisjoner gjennom Fellesråd for Bymisjoner i Norge (FBN)
Friminuttet er en avdeling under Kirkens Bymisjon Drammen og er et forebyggende tiltak for barn mellom 1-7 klasse. Friminuttet ble startet i januar 2008. og har fokus på å bedre levekårene for barn opp til 7 klasse og er primært et fritidstilbud til barn som ”trenger litt ekstra” fordi foreldrene sliter på ulike måter”, det være seg rus og/eller psykiatri, psykiske vansker, sykdom, fattigdom m.m. Foreldrene er Friminuttets sekundære målgruppe.

Visjonen er at Friminuttet skal være en oase av omsorg, bekreftelse og positive opplevelser.

Friminuttet startet i 2008 med et tilbud for 11 barn fra 1-4 klasse to dager i uken. Samme høst ble tilbudet utvidet t.o.m. 7. klasse, samt med en samtalegruppe for foreldre en gang i måneden. I 2009 ble helgeaktiviteter startet opp samt tilbud i sommerferien. Høsten 2010 ble hjemmebesøk startet samt utvidet tilbud for noen av de største barna. Pr. september 2010 er antall barn økt til 26.

Mange barn får store problemer ved overgangen til ungdomsskolen, og mange av barna på Friminuttet gruer seg. I løpet av denne høsten skal barna deles i to grupper, og det er planer om utvikling av et ungdomstilbud i løpet av neste år. Dette i nært samarbeid med Fjell Skole, som på mange båter er den mest ”belastede” skolen i Drammen.

Friminuttet har en kjeller som ikke er i bruk, men som er godt egnet til utvidelse av aktiviteter. Med noen bygningsmessige endringer kan 114 kvm øke aktivitetsmulighetene.

http://www.bymisjon.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss