Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1314 Blå Kors Eiendom AS - Nytt kjøkken for utvidet drift av ”Funkishuset”

fikk på styremøte 26. oktober 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 140.000 til nytt kjøkken for å tilfredsstille Mattilsynet og utvidet drift av ”Funkishuset” i Sandnes.

FunkisHuset i Sandnes sentrum er et ærverdig gammelt hus som gir et helse- og omsorgstilbud til rusmiddelavhengige. Huset tilbyr bl.a. helsehjelp, hygiene og ernæringstiltak, sosialfaglige råd og hjelp videre inn i behandlingssystemet.
Hovedmålet med tjenestene er gjennom et gatenært lavterskeltilbud å bedre helsetilstanden og livskvalitet for rusmiddelavhengige. Målet er altså å gjøre hverdagen bedre for den som er avhengig av illegale rusmidler, ved å redusere de fysiske, psykiske og sosiale skadene som rusmiddelavhengighet kan føre til.
Stiftelsen Huset, som drifter tilbudet er en privat stiftelse som driver FunkisHuset.

Blå Kors Eiendom eier og leier ut FunkisHuset til Stiftelsen Huset til en lav leie. Eiendomsselskapet er et heleid nonprofit datterselskap av Blå Kors Norge, en non-profit medlemsbasert landsdekkende organisasjon som driver rusforebyggende tiltak.

Bygget er et tidstypisk funkishus som har bevart sin opprinnelige form, og utgjør et viktig element i sentrum av Sandnes. Det er et uttrykt offentlig ønske at bygningen skal bevares og utvikles i opprinnelig stand.

For 2 år siden ble bygget utvendig opprustet, estetikk ble ivaretatt bl.a. gjennom tilbakeføring til opprinnelig farge. Nå er det behov for opprustinger som verken leier eller eier ser seg i stand til å gjennomføre uten tilskudd fra private, offentlige og ideelle aktører. Det er et totalt behov for kr. 760.000 til å ruste opp:

- Nytt kjøkken for å tilfredsstille Mattilsynet og utvidet drift: kr. 140.000
- Malerarbeider innvendige flater kr. 170.000
- Nødvendig utskifting av ytterdører og vinduer kr. 50.000
- Utskifting av oljefyrt varmekjele til varmepumpe kr. 400.000

…slik at brukere kan oppleve et verdig møte med omverdenen, og de ansatte kan få verdige arbeidsforhold i dette vakre huset.

http://blakors.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss