Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1313 Kristiansand museum - Innredning av klimaregulert museumsmagasin

fikk på styremøte 26. oktober 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 300.000 til innredning av klimaregulert museumsmagasin.

Vest-Agder-museet IKS (VAM) er et konsolidert kulturhistorisk museum bestående av 8 enheter; VAM i Kristiansand, VAM Gimle Gård, VAM Hestmanden, VAM Setesdalsbanen, VAM Sjølingstad Uldvarefabrik, VAM Lista, VAM Flekkefjord og VAM Mandal.

Museet har en stor samling kulturhistoriske gjenstander og magasinene er dessverre jevnt over av dårlig kvalitet. I 2008 ble det ved hjelp av Stiftelsen UNI innredet et klimastyrt fotomagasin i Magbergåsen fjellhall på Lista. Tiden er nå kommet til å ta det øvrige arealet i fjellhallen i bruk for de kulturhistoriske samlingene.

Selve gjenstandsmagasinet er på ca 400 kvm, er brannsikret og for øvrig godt sikret i f.t. innbrudd etc. Store deler av magasinet er ikke blitt tatt i bruk, da penger mangler til innredning med tilfredsstillende og godkjent reolsystem.

VAM har valgt å prioritere bevaring og digitalisering av sin store samling i 2010. For å utnytte plassen maksimalt er kompaktreolsystem valg.

http://www.vestagdermuseet.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss