Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1309 Hardanger Fartøyvernsenter - S/J Mathilde - Restaurering

fikk på styremøte 26. oktober 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 300.000 til restaurering av S/J Mathilde.

Restaureringen av hardangerjakta Mathilde ble starten på Hardanger fartøyvernsenter (HFS), som i dag sysselsetter over 40 personer.

HFS er en avdeling ved Hardanger og Voss museum, og er ett av tre nasjonale fartøyvernsentre, utpekt av Riksantikvaren. Fokuset er fartøyvern og handlingsbåren kunnskap.

I vedtektene til HFS er fartøyvern sidestilt med ungdomsvern. HFS er en statlig godkjent privat ideell barnevernsinstitusjon.

Mathilde har seilt som restaurert og verneverdig seilskip siden 1989. I 20 år har hun klart seg på en tredel drift:

1.Museumstokt: I to måneder seiler Mathilde for fylkeskommunen fra havn til havn med kulturtilbud for skoler etc. om bord; konserter, utstillinger,kurs, drama og work-shops.

2. Leirskole: April, mai og september er satt av til leirskoler, et tilbud som er bortbestilt mange år frem i tid, og mange skoler kommer igjen år etter år.

3. Sommertokt: Hver sommer seiles forskjellige tokt langs kysten, hvert på 5 dager, både tokt for enkeltreisene men også for bedrifter, vennelag m.m.

Med denne driften har man klart å holde Mathilde i god stand.

Vinteren 2010-2011 ønsker man å gjennomføre et større arbeid knyttet til kjølsvinet på skuta. P.g.a. elektromagnetisk rote har kjølsvinet blitt svekka. Reparasjon er nødvendig for å sikre trygg drift av skuta, og Sjøfartsdirektoratet har pålegg om gjennomføring av dette innen driftssesongen 2011. Når Mathilde likevel må på land er det rasjonelt og ønskelig å drive opp hele skroget.

http://www.fartoyvern.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss