Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1302 Stiftelsen Studiehjem for Unge Piker – Oppussing, ærverdig bibliotek

fikk på styremøte 26. oktober 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 100.000 til oppussing av Pikehjemmets bibliotek

Stiftelsen Studiehjem for Unge Piker ble opprettet i 1916 under ledelse av Norges første kvinnelige professor, Kristine Bonnevie. Dette var det første boligtilbud i landet for kvinnelige studerende og visjonen var å gi kvinnene bolig i trygge omgivelser.

Stiftelsen mottar ingen støtte og drives av husleieinntekter alene. Stiftelsen er ideell, slik at alle inntekter går tilbake til huset og beboerne, styremedlemmene mottar kun symbolske honorarer.

Bygningen er fra ca 1850, og står på Byantikvarens Gule Liste. Huset rommer 67 hybler, 11 kjøkken, 21 bad etc. foruten et unikt bibliotek, full kjeller, loft, vaktmeterleilighet og kontor.

Gjennom årene har bygningen vært rehabilitert både utvendig og innvendig, og krav til brannsikkerhet, funksjonalitet og ivaretakelse av husets opprinnelige arkitektur og historie er søkt ivaretatt. De siste 5-10 år er en rekke store løft gjennomført. Hele bygningen er rehabilitert utvendig, og brannsikring og etablering av trådløst nettverk i alle rom er gjennomført. Det siste åre er det elektriske anlegget skiftet ut, samtidig som større innvendige arbeider er blitt utført.

Med sin vakre form med spir og original sinktekking, er kuppelen i Geitmyrsveien en sjeldenhet. Den er godt synlig fra store deler av byen og er en viktig del av det visuelle miljøet rundt St. Hanshaugen. Kuppelen rommer studiehjemmets bibliotek og leserom, med originalinnredning designet av arkitekt Lilla Hansen fra 1917. Her trengs sårt til rehabilitering; ny himling, og vinduer, nytt listverk med maling, sliping og maling av gulv, skånsom behandling av originale panelte vegger og innredning i ubehandlet tre samt møbeltapetsering med stopping og omtrekking av i alt 11 originale stoler.

http://www.studiehjemmet.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss