Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1301 Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU) - Treårig forsknings- og utredningsprosjekt; Kulturarv i kystsonen

fikk på styremøte 26. oktober 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 75.000 til forsknings- og utredningsprosjektet ”Kulturarv i kystsonen”.

Norsk institutt for kulturminneforskning, NIKU, er et ledende uavhengig kunnskapsmiljø for bevaring, verdiskaping og opplevelser som leverer tjenester og bruksorientert forskning i tilknytning til kulturminner. NIKU er en selveiende stiftelse opprettet av Miljøverndepartementet. Målet er å holde kulturarven levende gjennom et kombinert fokus på kunnskap, opplevelser, bevaring og verdiskaping.

Prosjektet som planlegges er et samarbeidsprosjekt mellom forskere ved NIKU, Universitetet i Tromsø og Nordlandsforskning.

Kulturarv-verdier, som boliger, produksjonsbygg, brygger, naust m.m. i kystsonen ligger utsatt til når omfattende endringer inntrer innenfor primærnæringene langs kysten. Snikende forfall inntrer fort i disse kulturmiljøene når de blir tatt ut av bruk. Samtidig utgjør de vesentlige elementer i hva tilreisende oppfatter som kystsamfunnenes egenart og som bringer gode assosiasjoner for videre utvikling av kulturturisme og reiselivsprodukter i kystens lokalsamfunn.

http://.www.niku.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss