Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1299 Masfjord kommune - Reparasjon av fargeripipa ved Kvamsdals fargeri.

fikk på styremøte 26. oktober 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 25.000 til reparasjon av fargeripipa ved Kvamsdals fargeri.

Kvamsdals fargeri ligger på Sandnes i Masfjorden kommune og er et viktig teknisk kulturminne, ikke bare for Masfjorden, men for regionen Nordhordland. I fargeriet, der drifta ble nedlagt i 1954, står fremdeles maskinene slik de gjorde den gangen de var i bruk.

Ved fargeriet står det en stor teglstenspipe; en viktig del av bygningsmiljøet på stedet og som blir oppfattet som et landemerke. Den lokale vel-foreningen har fått montert lyskastere slik at pipa er opplyst i den mørke årstiden.

To av etterkommerne til den siste fargeren eier bygningene, men Masfjorden kommune har inngått en langsiktig leieavtale med eierne. I dag er fargeriet, i tråd med leieavtalen, brukt som industrimuseum og konsertlokale i sommersesongen. Tidens tann tærer på pipa og et omfattende vedlikehold må til

http://masfjorden.kommune.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss