Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1295 KODE - Permanenten – heis i vestibyle.

fikk på styremøte 24. august 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 100.000 til innlemming av heis i vestibyle.

Kunstmuseene i Bergen er en konsolidert museumsenhet med tre komponisthjem, et kunstindustrimuseum og et kunstmuseum. De er de fem fremste museene innenfor billedkunst, design og musikk i sitt distrikt og består av:

Edvard Grieg Museum Troldhaugen
Siljustøl Museum
Museet Lysøen
Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum
Bergen Kunstmuseum

Permanenten er forkortelse for ”Den Permanente Utstillingsbygning”, som ble bygget som Bergens kulturpalass etter tegninger av arkitekt Henry Bucher og sto ferdig i 1896.

Nå disponerer Vestlandske Kunstindustrimuseum hele bygningen.

Utgangspunktet for sammenslåing av museer i Norge var Stortingmelding nr. 22 fra den første Stoltenbergregjeringen (1999-2000). Kunstmuseene i Bergen ble til en stiftelse fra januar 2007. Målet med konsolideringsprosessene er at museene skal organiseres i så store enheter at de har tilstrekkelig faglig bemanning på viktige arbeidsområder.

Permanenten Vestlandske Kunstindistrimuseum avsluttet i juni i år en stor utstilling med verdens mest kostbare fioliner. For å realisere ”Oler Bull og mesterinstrumentene” var de avhengig av statsgaranti. Forut for denne hadde de derfor en gjennomgang av sikkerheten ved museet.

Det ble da avdekket en stor sikkerhetssvakhet ved at publikum kunne ta heisen opp i museet uten å tilkjennegi seg ved resepsjonsdisken i vestibylen.

http://kunstmuseene.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss