Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1293 Stiftelsen Modums Blaafarveværk - Koboltgruvene og malmveien – Sikring

fikk på styremøte 24. august 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 150.000 til sikringsprosjekt ved koboltgruvene og malmveien.

Stiftelsen Modums Blaafarveværk ble formelt opprettet på Riksantikvarens kontor i 1971 med formål å bevare og utnytte bygninger, anlegg og minner fra Blaafarveværket’s drift og ivareta museale interesser i Modum kommune.

Koboltgruvene ved Blaafarveværket har et kontinuerlig vedlikehold, og det jobbes systematisk med sikringsarbeidet som er meget resursskrevende. Viktige deler av sikringsarbeidet er fjerning av vegetasjon samt vann.

Gruveområdets utvendige del består av dagbrudd, feltshauger og tekniske minner, tilrettelagt for publikum. Dagbruddene er enorme og publikumsrutene går i dag under jord. Det er viktig at dagbruddene som ligger over det underjordiske system blir sikret tilfredsstillende.

Planlagte aktiviteter for sikring er:
• Sikring av dagbrudd/mellomgruver
• Drenering av vanngrøfter
• Sikring av internveier
• Rensking av Scheidehus I og II
• Malmveien Gruvene – Værket

http://www.blaa.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss