Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1273 WayBack Trondheim - Oppstart.

fikk på styremøte 3. juni 2010 i Stiftelsen UNI innvilget 100.000 til økonomisk støtte til oppstart av Stiftelsen WayBack i Trondheim.

Stiftelsen WayBack er en uavhengig stiftelse, som gjennom frivillige faddere arbeider for at straffedømte kan leve et liv uten rusmisbruk og kriminalitet.

Innsats rettes mot løslatelsesfasen og tiden etter løslatelse fra fengslene. Målet er at tidligere straffedømte integreres i samfunn og arbeidsliv, og dermed klarer å bli produktive og ansvarsfulle samfunnsborgere.

WayBack er et kriminalitetsforebyggende tiltak. Tanken er å støtte hverandre til et redelig og rusfritt liv etter løslatelse og dermed unngå å havne bak murene igjen. De fleste som jobber i WayBack er tidligere fanger som arbeider for å stoppe gjengangere.

Sentralt i WayBack er faddervirksomheten hvor tidligere fanger går inn i fengslene og holder motivasjonsmøter og forteller om nettverket i WayBack som et alternativ til rusmiljøet og et kriminelt nettverk.

Undersøkelser viser at seks av ti faller tilbake til kriminalitet etter endt soning. WayBack sine medlemmer har en langt lavere tilbakfallsprosent.
I mai 2009 ble det holdt stiftelsesmøte for WayBack i Trondheim.

All virksomhet baseres pr. i dag på frivillig basis, alt fra styremedlemmer til faddere, og WayBack er derfor avhengig av økonomisk støtte for å kunne gjennomføre sine mål.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss