Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1269 Villa Fridheim - Brannsikring

fikk på styremøte 3. juni 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 500.000 til brannsikring av Villa Fridheim

Bygningen Villa Fridheim ble oppført i 1890-92 som landsted for trelasthandler Svend Haug. Den ble først brukt av familien frem til 1913, som pensjonat frem til 1960. I 1982 – 84 ble bygningen restaurert etter betydelig forfall. Det ble da opprettet en stiftelse som overtok bygningen, og i dag benyttes den som eventyrmuseum med utstillinger om tradisjonssamlerne Asbjørnsen & Moe, informantene og illustratørene, samt eventyrmalerier og tablåer i tillegg til kunstutstillinger.

Stiftelsen eier bygningen og er ansvarlig for vedlikehold, mens driften er en del av Kunstnerdalen Kulturmuseum som avdeling med eget budsjettansvar.
Villa Fridheim er bygget i norsk sveitserstil, en blanding av historisme og romantikk skapt for et eksklusivt og velhavende klientell, og er en sjeldenhet også innenfor sin tidsepoke. Anlegget er en videreføring av landstedstradisjonen fra 1700-tallet og tidlig 1800-tallet. Bygningen er i 5 etasjer med tårnet som er 30 m høyt + kjeller, til sammen hele 1650 m2.
I de senere år er det utført betydelig vedlikehold; nytt tak med skifer, drenering, maling etc. I 2006 ble bygningen fredet.

Villa Fridheim er i dag sikret ved varslingsanlegg direkte knyttet til Brannsentral, og ellers sikret i henhold til lover og regler. Imidlertid er tiltakene på langt nær tilstrekkelig. I et slikt stort trehus, med den konstruksjonen det har, vil et branntilløp være katastrofal. Brannsjefen har ved branntilsyn bedt om å vurdere muligheten til å installere overrislingsanlegg.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss