Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1267 Bårstuggu / Krogsgården BA - restaurering.

fikk på styremøte 3. juni 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 165.000 til restaurering av Bårstuggu, en drengestue med mastue ved Krogsgården natur- og kulturtun.

Bårstuggu er en del av firkanttunet Krossgarden/Krogsgården i Snåsa som består av 8 små og store hus. Krogsgården har hatt dagens plassering siden midten av 1700-tallet, da den ble flyttet fra området rundt kirken etter en brann. Det opprinnelige navnet på gården var Hov.
Krogsgården har vernegrad Spesialområdet for bevaring.

Krogsgården BA, stiftet i 2007, vil utvikle et levende tun med kulturaktiviteter som musikk og teater, levende museum og kunst- tuftet på historisk grunn, - til glede og nytte for gammel og ung. Husene er rammen rundt disse aktivitetene, og det haster med å få Krogsgården opp til en visuelt bra standard. I dag arrangeres årlige familiedager, julemarked og konserter i Krogsgården.

Bårstuggu er i likhet med de andre husene på gården fra rundt 1850, er bevaringsverdig og skal restaureres antikvarisk. Huset er i to etasjer med en mastue med åpen grue som skal restaurers med bakerovn.

Det planlegges restaurering av grunnmur, tømmerkasse, vinduer, bordkledning og tak, samt bakerovn i mastua.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss