Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1259 Fetsund Lenser - Brannalarm

fikk av Stiftelsen UNI i juni 2010 innvilget kr. 52.630 til oppgradering av brannalarmanlegg for overspenning og lynnedslag.

Fetsund Lenser er et av 10 nasjonale tekniske og industrielle kulturminner. Fetsund Lenser har åpent hele året med ca 50.000 hvert år. Museet består av et 2,5 km langt lenseanlegg i vann og på land, samt 26 bygninger. Hele lenseområdet og 20 bygninger ble fredet i 1989.

Fra 01.01.09 ble Fetsund Lenser en avdeling av Akershusmuseet.

Alle fredede bygninger er brannsikret, og i årenes løp har det vært flere branntilløp som er blitt stoppet takket være brannalarm. Dette viser nødvendigheten av sikringstiltakene som er blitt gjennomført.

Fetsund Lensers plassering mellom jernbanelinjen og Glomma bærer skylden for store overspenninger og at lynet slår ned i dette området ganske ofte.
På denne bakgrunn er det nå utarbeidet et sikringsprosjekt for å få et brannalaramanlegg som er bedre sikret mot lynnedslag.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss