Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1248 Caroline af Sandnes - sikrings- redningsbåt.

fikk på styremøte 20. april 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 26.790 til en sikrings/redningsbåt for Caroline af Sandnes.

Caroline af Sandnes er en hardangerjakt på 64’ bygget i Kristiansund i 1885. Den har gått i aktiv fraktfart frem til 1988. I 10 år lå den i opplag i Oslo før den ble kjøpt av Lars Henning Lura og Kjell Hegelstad i 1998. De siste 12 årene har den gjennomgått en omfattende restaurering tilbake til seilende jakt med hjelpemotor.

Eierne har nå lagt ned ca 12.000 arbeidstimer og mer enn 1 mill. kr. av egen lomme. Caroline er nå skrogferdig restaurert med all rigg på plass. Det som gjenstår er i hovedsak noe innredningsarbeider og noen teknisk installasjoner.

Caroline av Sandnes står på Riksantikvarens lister og er medlem i Norsk forening for fartøyvern.

Restaureringen av Caroline er tidligere støttet av Norsk Kulturminnefond, Rogaland Fylkeskommune og Riksantikvaren, samt av Stiftelsen UNI, og formålet er å ta vare på et kulturminne gjennom aktiv bruk.

Sommeren 2008 og 2009 har Caroline blitt brukt til enkelte helgeturer med Barnas Turlag og Stavanger Turistforening, noen dagsturer med familier, firmaturer og brudefølger. Tema på turene har vært sjøvett, seiling, navigering og generell formidling av kystkultur. Sommeren 2010 er det planer om en forsiktig start på turer med skoleklasser og barnehager, og sikkerheten vil da være i fokus.

http://www.caroline.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss