Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1242 SK Boy Leslie - skifte av maskineriet.

...fikk på styremøte 20. april 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 200.000 til utskiftning av maskineriet på Boy Leslie.

Seilkutteren Boy Leslie, som ble bygget i Galmpton i 1911, er en av de få gjenværende engelske kuttere i Norge. Fartøyet er i stor grad tilbakeført til originalt utseende og er vernet av Riksantikvaren.

Boy Leslie har vært drevet og eiet av Foreningen SK Boy Leslie siden 1979, og daglig drift dekkes gjennom utleie, og driften skjer uten profittformål.
I forbindelse med en lekkasje og oppdagelse av noe råte ble det høsten 2008 bestemt å slippsette fartøyet ved Moen Båtbyggeri i Risør. Denne reparasjonen skulle finansieres med hjelp fra Riksantikvaren. Imidlertid ble prosjektet (også i samråd med RA) kraftig utvidet og fartøyet vil nå nærmest bli total restaurert.

Foreningen Boy Leslie ønsker nå å skifte ut fremdriftsmaskineriet som definitivt har sett sine beste dager. Riksantikvaren er enig i dette, men prosjektet faller utenfor deres rammer.

http://www.boy-leslie.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss