Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1240 Larsgården v/Elin Aasen og Halvard Nilsen

fikk på styremøte 20. april 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 75.000 til restaurering av piper og ovner.

Larsgården i Hellbostad er eiet av Elin Aasen og Halvard Nilsen, hvor stedet er en slektsgård for førstnevnte.

Gården ligger åpent til litt i høyden mellom to andre gårder i Bygda Hellesylt i Stranda kommune på Sunnmøre. Gårdens 15 mål innmark blir drevet av en nabo. I tillegg er der ca 400 da utmark i skog og fjell. Et nyere hus fra 1950 er i bruk som fritidshus.

Planen er åpne for utnyttelse av eiendommens beliggenhet inn mot verdensarvområdet Geiranger, der merkede turstier til fjellområdene starter ved eiendommen.

Bygget vil fremstå fullrestaurert og vise byggeskikk og håndverktradisjon fra 1850 – 70 årene. Det er dessuten drøftet med kultur- og næringsavdelingen i Stranda kommune om å åpne huset for kulturkvelder og lokale mattradisjoner.

Restaurering av våningshuset fra 1860 ble påbegynt i 2007 med støtte fra Stranda kommune og Norsk Kulturminnefond og er tenkt ferdigstillet i desember 2010.

Antikvarisk vurdering konkluderer med at våningshuset fra 1870 i empirestil er relativt autentisk, med bare små endringer. Eierne har fremskaffet god dokumentasjon av tidligere utseende slik at endringer kan tilbakeføres.

Det omsøkte prosjektet omhandler:
1. Istandsetting/restaurering av to piper
2. Sikring av betydelig mangler i varmevern ved ovnplassene
3. Restaurering av en vedkomfyr, to etasjeovner og to vedovner.

http://www.furnes.historielag.org

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss