Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1217 Aasjordbruket, også kalt Isdalsbrygga - restaurering av fiskebruk på Skrova.

…fikk på styremøte 26. oktober 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 200.000 til restaurering av tak, ytre vegger og vinduer ved verneverdig fiskebruk i Skrova.

Aasjordbruket AS ble stiftet i oktober 2009 av Mette Bolsøy og Hugo Aasjord. Selskapets virksomhet er å drive næringsvirksomhet innenfor et bredt spekter, herunder utleie av fast eiendom inkl. gallerilokaler, utstillingsvirksomhet innenfor kunst og lokalhistorie, arrangere kulturelle opplevelser, kurs og konferanser, organisere matservice samt virksomhet som hører naturlig til.

Eiendommen, som ble kjøpt i 2009, består av ca tre mål tomt med flere bygninger av ulik type og størrelse, oppført i to omganger på begynnelsen av 1900-tallet. Det ytterste huset mot havet ble bygget i ca 1925. Opprinnelig har bygningsmassen fungert som fiskemottak men siden midten av 1980-tallet har det ikke vært drevet næringsaktivitet her, og det påpekes nå at noe snarlig måtte gjøres med eiendommens forfall.

Bruket har tidligere vært i Hugo’s familie tidligere, noe som gir en sterk tilknytning til stedet med ønsker om å få det frem til heder og verdighet igjen. Eiendommen er registrert i Kulturminneplanen for Lofoten. Fiskebruket blir betegnet som et viktig kulturminne på Skrova.

Prosjektet er meget omfattende og er derfor delt opp i ulike delprosjekt.

Ytterste brygge sto i fare for å sige sammen og høsten 2009 ble en bergingsaksjon på huset gjennomført.

Det omsøkte prosjektet består i restaurering av tak, ytre vegger og vinduer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss