Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1210 Teien Gård v/Gunnhild Eik - oppgradering av el.anlegg.

... fikk på styremøte 8. februar 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 50.000 til oppgradering av elektrisk anlegg ved Teien Gård.

På bakgrunn av opplysninger som foreligger er det ikke usannsynlig å tro at bygningen fikk sin nåværende form i begynnelsen av 1800-tallet. Eksisterende bygningsinnredning synes å være ganske komplett fra den tiden bygningen fikk sin nåværende form, og er usedvanlig godt bevart fra denne perioden. Særlig annen etasje er autentisk, urørt og hel, med nær sagt alt av detaljer i behold.

Den antikvariske bygningsnevnd, fra januar 1939, dokumenterer at Teien eller Teigen, Nordre, er fredet.

En restaureringsplan for hovedhuset på Teien gård i Åsgårdstrand ble utarbeidet i fjor, og det ble avdekket flere forhold som må utbedres og oppgraderes. Rapporten tilsier at det elektriske anlegget er i varierende forfatning, med livsfarlig overledning i gammel pæreholder/ledning i indre kjeller. Det anbefales at hele anlegget bør gås over av en elektriker.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss