Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1208 Gamle Horten Gård - brannsikring.

... fikk på styremøte 8. februar 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 350.000 til brannsikringstiltav ved Gamle Horten Gård.

Gamle Horten Gård ble i 2007 solgt fra Skifte eiendom til Horten kommune. Kommunen ønsket å sikre at dette stedet ble videreført m.h.t. allmenn benyttelse, historie, kunst og kultur. Sommeren 2008 la kommunen stedet ut for salg til de som kunne komme med et best mulig konsept etter kommunens krav, og det ble bestemt at gruppen rundt Øystein Fevang skulle få kjøpe gården. Det ble dannet et selskap i 2009, Gamle Horten Gård Eiendom AS, som i dag eier gården.

Gamle Horten Gård er fredet av Riksantikvaren og det innebærer at man må velge løsninger og metoder som gir minimale inngrep i bygningsdelene.

I forbindelse med oppgradering og bruken av gården, er det nødvendig å brannsikre bygget for å kunne benytte det til overnatting, og Asplan Viak AS er engasjert til å gjøre en brannrapport. Rapporten konkluderer med at bygget må sprinkles, og etter dette vil bygningen kunne benyttes til overnatting over kortere og lengre perioder uten andre endringer av selve bygget. For Gamle Horten Gård er det viktig å ta bygningen i bruk, og at riktig bruk er det beste vern.

http://www.gamlehortengard.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss