Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1203 Jiri Havran - fotodokumentasjon av Norske Kirker - 2010

fikk på styremøte 8. februar 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 125.000 til fotodokumentasjon av Norske Kirker rundt år 2000, fritt tilgjengelig i offentlige arkiv.

Jiri Havran har fotografert arkitektur siden 1987, og er etablert som en av Norges fremste arkitekturfotografer.

Siden 1997 har Jiri Havran fotografert norske kirker, delvis til bokverket ”Kirker i Norge” og til dels med tanke på å bygge opp et arkiv med kirkebilder. I løpet av de siste 10 årene er det fotografert ca 350 i hele landet, fra middelalderen fremt til de mest moderne, og utgjør etter hvert en betydelig kulturhistorisk samling med anselig historisk verdi. Like viktig er dokumentasjonen som viser hvordan de har sett ut rundt år 2000, og å få bildene inn i et offentlig arkiv, slik at de er trygt bevart for ettertiden.
Jiri Havran har til hensikt å fotografere resten av alle vernete kirker i Norge, til sammen 993 stk.

I 2008 ble det fotografert nesten 100 nye kirker fotografert og levert til samarbeidende institusjoner til fri benyttelse. Samarbeidet var vellykket, og alle parter var fornøyde med resultatet og uttrykte ønske om en fortsettelse av prosjektet.

I dag utgjør de samarbeidende institusjonene: Riksantikvaren, Den norske kirken, Kirkenes arbeidsgiverorganisasjon, NIKU, Kirkeakademiene, Universiteter og Arkitekturmuseet.

Sammen med Riksantikvaren er det utarbeidet en mal på hvordan kirkene skal fotograferes.

http://www.havran.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss