Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1198 Furnes Historielag - Langloftet på Tvet gård v/Peder Brenden

fikk av Stiftelsen UNI i februar 2010 innvilget kr. 50.000 i økonomisk støtte til bevaring av langloftet på Tvet gård på Furnes i Ringsaker kommune.

Peder Brenden, eier av Tvet Gård, søker i samarbeid med Furnes Historielag om økonomisk støtte til bevaring av langloftet på gården hvor det drives melkeproduksjon i fellesfjøs. Peder Brenden er også utdannet snekker.

Furnes Historielag fra 1983, har til formål å fremme interessen for kulturvern, slekts- og lokalhistorie, samle inn og ta vare på alt av betydning for Furneshistoria som kan fortelle om folks livsvilkår gjennom tidene.

Langloftet er eldste huset i Furnes, og på Hedmark er det bevart svært få bygninger av denne typen. Professor Ragnar Pedersen tidfester langloftet til ca 1720-40, mens andre mener at det er fra så tidlig som på slutten av 1600-tallet.

Bygningen er i sterkt forfall og det er svært viktig å komme i gang med restaureringsarbeidene som etter planen skal fullføres i løpet av 2011. Bygningen brukes i dag til lager.

Terje Olsen ved Hedmarksmuseet har sagt seg villig til å utføre restaureringsarbeidet.

http://www.furnes.historielag.org/start/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss