Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1195 Kirkens Bymisjon Drammen - Nytt kjøkken på Nyby'n aktivitetskafé.

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 8. desember 2009 innvilget kr. 150.000 til nytt kjøkken ved Nyby’n Aktivitetskafé i Konnerudgata 31.

Stiftelsen Kirkens Bymisjon Drammen er en selvstendig stiftelse tilsluttet andre bymisjoner gjennom Fellesråd for Bymisjoner i Norge (FBN).

Nyby’n Aktivitetskafé er et tilbud for mennesker med rusrelaterte problemer, og som nå tilstreber å leve et rusfritt liv. Dette gjelder både folk som går på medikamentassistert behandling og de som har det samme mål uten dette.

Aktivitetskafeen er åpen for alle, men spesielt tilrettelagt for tidligere rusmisbrukere eller mennesker som har hatt eller har det vanskelig på ”livets landevei”. Her kan gjestene kjøpe kaffe/te, middag, smørbrød, kaker etc. I tillegg er der tilbud om ulike aktiviteter i form av kurs, turer og lignende.

Ved oppstart av Nyby’n Aktivitetskafé i 2004 ble kjøkkenutstyret på stedet overtatt og tenkt brukt i en overgangsfase. Aktiviteten har i løpet av de siste 5 år økt betraktelig med daglig besøk av 25-35 brukere. Ca 140 ulike personer benytter stedet i løpet av en mnd. Mattilsynet har til nå vært overbærende med kafeen, men påpeker at kjøkkenet må oppgraderes for at de på sikt fortsatt skal kunne holde åpent.

http://www.bymisjon.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss