Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1190 Tuddal Høyfjellshotell AS - brannalarmanlegg.

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 8. desember 2009 innvilget kr. . 100.000 til brannalarmanlegg ved Tuddal Høyfjellshotell.

Tuddal Høyfjellshotell stod ferdig i 1895. Det ble bygget som et sanatorium og hadde ca 100 senger i hotell og på hytter som ligger rundt. Advokat Roll bygget stedet, et friluftsmenneske som også var med på å starte Skiforeningen i Oslo.

Det er ikke lett å drive hotell så langt fra allfarvei, så frem til 1933 gikk Roll konkurs 4 ganger før han måtte gi opp og nye eiere kom til.

Hotellet lå ”nede” etter krigen og ble ikke tatt vare på som det burde, og i 11 år ble hotellet leiet ut til danske skolehjem.

Først i 1993 bestemte Elsa og Rune Pedersen (barnebarn av tidligere eier) seg for å satse på hotellet. Leietagerne ble sagt opp, hotellet ble kjøpt med nærliggende hus, og oppussingene begynte. Få hadde tro på prosjektet.

I 1994 ble imidlertid 1. etg. åpnet for bespisning. I 1997 ble overrisling installert, og man kunne dermed ta i bruk 3. etg. som sovefløy. Pr. i dag har hotellet 18 soverom, stuer og salonger m.m., og 4. generasjon er i ferd med å overta driften.

Det blir stadig satt nye krav til brannvern, og man har tenkt å utvide anlegget til alle bygningene, slik at alt kan ”styres” fra kontoret på hotellet. Overrislingsanlegget fra 1997 dekker ikke helt alle rom ut fra dagens krav. Anlegget er fylt med glykol og medfører en del ekstra utgifter ved ombygging.

Tuddal Høyfjellshotel betegnes som norges best bevarte trehotell. Det er stort sett originalt fra 1895, bare med noen små forandringer som er gjort i 1929, 1938 og 1997l.

http://www.tuddal.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss