Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1189 Trysil Bygdetun - Restaurering av museumsanlegget Støa Kanal Søndre Spill.

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 8. desember 2009 innvilget kr. 150.000 til restaurering av Museumsanlegget Støa Kanal Søndre Spill.

Støa kanal er et fløtningsanlegg som ligger i Trysil kommune, og eies av Stiftelsen Trysil/Engerdal Museum og driftes av Museumssenteret i Trysil/Engerdal, som er en avdeling av Glomdalsmuseet.

Anlegget benyttes både i museal formidlingssammenheng, for turister, skoleklasser o.a., samt som arene for musikkteaterforestillingen ”Kanalen – et spell om Støa kanal” som oppføres annethvert år. Det er nå et sterkt behov for å få utført rehabiliteringsarbeider på Søndre spill på Støa kanal for at anlegget fortsatt skal kunne brukes til dette.

Arbeidet med bygging av Støa kanal tok til i 1851 og sto ferdig fire år senere. Driften varte i 42 sesonger, og tok slutt i 1901.

På begynnelsen av 1990 årene startet Museumssenteret med gjenoppbyggingen av Søndre tømmerspill, og anlegget ble åpnet i 1997.

Det forelå den gang ingen vedlikeholdsplan for anlegget og resultatet er i dag store råteskader på trekonstruksjonene.

Støa kanal er et helt unikt fløteranlegg. Man kjenner ikke til andre anlegg av denne typen i Norge. Rehabilitering må til både for å kunne bevare anlegget, og for å kunne sikre at det er forsvarlig å bevege seg der, både for formidlere, skuespillere og publikum.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss