Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1187 Stiftelsen Galleri Skredsvig - sikringsmidler til bevaring av Chr. Skredsvigs kunst.

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 8. desember 2009 innvilget kr. 250.000 til sikringsmidler til bevaring av Chr. Skredsvigs kunst.

Chr. Skredsvig (1854 – 1924) er en av Norges store gullaldermalere, mest kjent for maleriene ”Seljefløyten” og ”Idyll”.

Kunstnerhjemmet Hagan var malerens hjem fra 1894 til 1924 og er Norges best bevarte kunstnerhjem fra gullalderen innen norsk malerkunst. Kunstnerhjemmet har originalt interiør og en samling på 150 kunstverk av Chr. Skredsvigs og andre kunstneres tegninger og malerier. I dag formidles hans liv og kunst via spesialutdannede guider som gir personlig omvisning.

Som en videreutvikling og bevaring av Kunstnerhjemmet Hagan, søkes det om midler til å realisere prosjektet Galleri Skredsvig, stiftet i april 2009.

Nasjonalmuseet er eier av flere av Skredsvigs store verker, men har liten mulighet for å vise disse for publikum. Det er derfor kunstnerhjemmets intensjon å ta på seg denne oppgaven, og gjennom et samarbeid med Nasjonalmuseet få deponert noen av disse maleriene til Hagan.

Nasjonalmuseet bekrefter at de er positive til et langtidsutlån av to av Skredsvigs malerier til nytt galleri i Eggedal, men endelig lånetilsagn vil først bli innvilget etter vurdering av ordinær søknad, og ønsker lykke til med byggeplanene.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss