Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1186 Handelsgården Breidablikk/Hamarøy bygdetun - Sikring av tak

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 8. desember 2009 innvilget kr. 250.000 til sikring av tak ved Hamarøy bygdetun.

I forbindelse med museumsreformen fikk Stiftelsen Nordlandsmuseet (tidl. Salten Museum) i 2004 driftsansvaret for alle museumsanleggene i Salten; 20 anlegg med totalt 140 bygninger.

De fredete anleggene har til nå vært prioritert og begynner nå å komme i god teknisk stand. Dette arbeidet fortsetter, men det vil nå fokuseres mer på anlegg og bygninger som ikke har fredet status men som ansees som verneverdige.

Hamarøy bygdetun ligger sentralt plassert i forhold til det nye Hamsunsenteret og Hamsuns Barndomshjem, og i denne forbindelse påregnes økt publikumstilstrømning til bygdetunet.

Bygdetunet består av 6 bygninger, i hovedsak oppført i perioden 1845 – 1890. I 1978 ble anlegget overtatt av en lokal stiftelse med formål museumsdrift, og Hamarøy Bygdetun åpnet dørene for besøkende i 1981.

De fleste takene har skifertekking og er generelt i dårlig forfatning med fare for nedfall av stein samt lekkasjer. Taket på Gammelbutikken har de mest kritiske skadene og har nå behov for full omtekking.

http://www.nordlandsmuseet.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss