Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1164 Skadevernprisen for 2009 - Norges Røde Kors Hjelpekorps

ble på styremøte 15. oktober tildelt Norges Røde Kors Hjelpekorps med kr. 300.000. Prisen ble overrakt nestleder Lars-Otto Laukvik, på styremøte i Stiftelsen UNI 8. desember 2009.

Tildelingen ble begrunnet med bl.a. følgende:

Hjelpekorpset, består i hovedsak av frivillige medlemmer som tar grunnopplæring innen førstehjelp og annen nødvendig opplæringer på sin fritid. De deltar ulønnet på ulike arenaer i forhold til skadeforebyggende tiltak.

Hjelpekorpset utdanner også ledere og instruktører for redningsarbeid over hele landet. Disse blir ofte benyttet av lærere, barnehageansatte og andre som må ha førstehjelpskurs som en obligatorisk del av sin kompetanse.

Medlemmene lærer mye om friluftsliv, samarbeid og medmenneskelighet, og undervises til å handle raskt i forskjellige nødssituasjoner.

Målsettingen for Røde Kors Hjelpekorps er å rykke ut ved større ulykker, kriser og katastrofer. Mannskapene disponerer egne kjøretøy egnet for ulike forhold. Hjelpekorpsets medlemmer fungerer som badevakter om sommeren og overvåker fjellet og marka om vinteren.

Hjelpekorpset deltar også ofte ved ulike arrangementer, der de foruten å stille med utdannet mannskap, har nødvendig førstehjelpsutstyr, sambandsutstyr og transportutstyr for hånden.

Som aktør i Den Norske Redningstjenesten gjør Hjelpekorpset en fantastisk innsats og er en fremragende aktør for å sikre verdier i det norske samfunn.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss