Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1162 Portaasen - brannsikring

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 15. oktober 2009 innvilget kr. 300.000 til brann og sikring ved Portaasen

Stiftelsen Portåsen ble stiftet etter initiativ fra Nedre Eiker kommune
Portåsen er Herman Wildenveys barndomshjem, et lite småbruk som siden 1998 har hatt en venneforening som har ønsket å spre kunnskap om Wildenveys liv og diktning til publikum gjennom arrangementer og omvisninger.

I 2007 kjøpte kommunen eiendommen og opprettet en stiftelse som har som mål å utvide virksomheten og å gjøre eiendommen mer tilgjengelig som kulturelt møtested både for folk i Nedre Eiker og blant et lyrikk- og natur interessert publikum fra andre deler av landet.

Eiendommen består av tre bygninger i tre, driftsbygning, bryggerhus, våningshus, i varierende alder, og et tun med stier ut i naturen. Eiendommen er pr. i dag ikke egnet til å motta større grupper eller huse arrangementer som krever plass og teknologi i særlig grad.

Det er derfor et ønske å bygge om driftsbygningen, oppgradere våningshus og bryggerhus, samtidig som utrykkene beholdes fra begynnelsen av forrige århundre. Buskerud fylkes kulturvernleder vurderer tunet på Portåsen til å ha høy verneverdi.

Totalkostnaden på prosjektet er estimert med kr. 17,7 mill. Fylkeskommunen har godkjent søknaden om støtte. I tillegg vil det bli søkt Norsk Kulturminnefond, Gjensidigestiftelsen og Sparebankstiftelsen.

http://www.portaasen.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss