Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1156 Logen Teater / Selskapet Dene gode Hensikt - brannsikring

fikk på styremøte i Steiftelsen UNI 15. oktober 2009 innvilget kr. 300.000 til brannsikring/sprinkling av Logen teater - Øvre Ole Bullspl. 6 i Bergen.

Selskabet ”Den gode Hensigt” ble stiftet i 1798, og bygningen i kvartalet mot Engen og Ole Bullsplass - senere kalt ”Logen”, ble reist i 1882/83.
Logen Teater har, med unntak av noen år, vært Bergens musikalske storstue. Kjente skikkelser som Ole Bull, Edvard Grieg og Sergej Rakhmainov har spilt i salen. I mer moderne tider har Arve Tellefsen, Leif Ove Andsnes m.fl. gitt konserter her.

I 1980 brente øverste del av kvartalet. Teatersalen og restauranten sto heldigvis nesten uskadd igjen, men Den gode Hensigt mistet uante store verdier som malerier, møbler, bibliotek med flere tusen bind etc. Bygget ble besluttet gjenoppbygd, og ble tatt i bruk i januar 1983. I 1984 ble Selskapet Den gode Hensigt tildelt Diplom fra Bergen kommune for vern og utbedring av Engen. Byantikvaren har i ettertid benyttet begreper som at kvartalet er et ”særdeles verneverdig kulturminne” midt i Bergen sentrum.

Den gode Hensikt er fortsatt eier av kvartalet og er en stiftelse og medlemsforening med 430 medlemmer. Kun leieinntekter dekker kostnader til vedlikehold inn- og utvendig.

Teatersalen er en nærmest uerstattelig del av vår kulturarv. Byggteknisk står disse lokaler tilbake for det som kreves av brannforebyggende tiltak. Moderne teaterdrift med stadig skiftende opplegg til lys og lyd krever betydelig elektriske installasjoner av midlertidig karakter og man er bekymret for at dette kombinert med lagring og bruk av brennvare kulisser representerer risiko.

Brannteknisk ekspertise er konsultert, som foreslår brannseksjonering og sprinkling som tiltak.

http://www.logen-teater.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss