Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1154 Museet Midt IKS - Avd. Kystmuseet i Nord-Trøndelag - Søblomskaia

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 15. oktober 2009 innvilget kr. 124.783 til reparasjon av fenderverk og strømuttak på Søblomskaia i Rørvik.

MuseetMidt IKS er et interkommunalt foretak som har ansvar for museumsdriften i Namdalen. Innsamling, forskning, forvaltning og formidling inngår som en naturlig del av de tre enhetene: Namdalsmuseet, Spillum Dampsag og Høvleri og Kystmuseet.

Kystmuseet har store utfordringer i forhold til forvaltningen av det fredede fiskeværet Sør-Gjæslingan. Fiskeværet ligger 13 nautiske mil sør for Rørvik, og museet er avhengig av å bruke fartøyer ved drift og vedlikehold av dette særegne kulturmiljøet. Det er derfor nødvendig å sikre fartøyer som skal gå dette havstykket.

Kystmuseet har i dag tre fartøyer, galeasen Søblomsten fra 1864, motorgavlen Torgunn Kathrine og kutterne Skjærgård Senior fra 1919, hvorav de to sistnevnte står på Riksantikvarens fartøyvernliste. De fredete fartøyene er begge involvert i driften av det fredete fiskeværet, både i forhold til museets reiselivsaktivitet i været – rorbuturister og havfisketurer, samt frakt av håndverkere, varer, utstyr og materialer i forbindelse med de årlige, omfattende restaureringsarbeidene som foregår i kulturmiljøet.

Søblomsten vil, når den blir ferdigrestaurert, bli en viktig attraksjon og transportør av besøkende til Namdalskysten.

Samtlige fartøyer vil ha fast base ved museets kai i Rørvik fiskerihavn, også kalt Søblomskaia. Rørvik er et værmessig eksponert område, og kombinasjonen vind, sjøgang og stor forskjell i flo og fjære medfører stor slitasje på både fartøy og kaifront ved landligge. For å sikre en god kaibase for fartøyene er det nødvendig med nytt fenderverk på hele kaiens lengde. I forbindelse med både ordinær drift og årlig vedlikehold av fartøyene er det også nødvendig med strømtilgang ved hovedbasen.

http://www.kystmuseet.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss