Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1139 St. Johanneslogen Oscar til den kronede Bøg - el.anlegg Jegerborgsgt. 11

fikk av Stiftelsen UNI i august 2009 innvilget kr. 200.000 til utbedring av elanlegg ved frimurerlogen i Jegerborgsgt. 11 i Larvik.

Frimurerlogen ”St. Johanneslogen Oscar til den kronede Bøg” i Larvik ble stiftet 21. januar 1900 og er den syvende eldste logen i Norge. En bondegård med hovedhus fra ca 1730-tallet ble kjøpt i 1938 og brukes i dag som forsamlingslokaler. Den gamle eiendommen er verneverdig men ikke fredet, antagelig fordi det i 1964 ble gitt tillatelse til å forlenge bygningen. Logen har 301 medlemmer.

Logen har siden overtagelsen hatt behov for kontinuerlig oppgraderinger. De siste årene er det bl.a. laget ny nødutgang og nytt handicaptoalett, ny drenering er laget rundt og ny oljetank er nedgravet. Det er installert rullestolrampe og stolheis, og nytt varmluftanlegg er installert. For to år siden fikk bygget nytt tak, kledning ble skiftet utvendig og salongen ble pusset opp. Av større arbeider som skal utføres i år, for egen regning, er skifte av to-fløyet nødutgangsdør m.m.

Elanlegg er meget gammel og slitt, med stadig overledning i hovedskap/sikringsskap. Ved kontroll av elverket og etter råd fra elektriker er det absolutt å anbefale utskifting grunnet stor fare brann.

http://www.frimurer.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss