Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1134 Lærdal kommune /Borgund Stavkirke - brannverntiltak

fikk på styremøte 25. august 2009 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 1 mill. til brannverntiltak ved Borgund Stavkirke.

I samarbeid med Fortidsminneforeningen og Riksantikvaren, har Lærdal Kommune utarbeidet en plan for sikker vannforsyning til brannslukking ved Borgund Stavkirke. Forprosjektet viser en samlet kostnad for tiltaket på kr. 3.68 mill. og vil etter gjennomføring gi sikker vannforsyning til brannslukking ved stavkirken gjennom hele året.

Bakgrunnen for tiltaket er problem med is i elva gjennom den kaldeste delen av vinteren, som i verste fall kan medføre at brannvernet ikke har nødvendig og sikker vannforsyning ved en eventuell brann.

Gjennom tiltakspakken fra regjeringen fikk Riksantikvaren ekstraordinære midler til disposisjon for tiltak innenfor sitt virksomhetsområde og stiller derfor med kr. 2 mill til det omsøkte brannverntiltaket ved Borgund Stavkirke i 2009.

http://www.fortidsminneforeningen.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss