Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1132 Kirkens SOS Møre og Romsdal - sammen med Hedmark og Oppland - Veilederskole

fikk på styremøte 25. august 2009 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 200.000 til veilederskole – et nytenkende samarbeidsprosjekt mellom Kirkens SOS i Møre og Romsdal og Kirkens SOS i Hedmark og Oppland.

Kirkens SOS er Norges største døgnåpne krisetjeneste på telefon og på internett. I 2008 besvarte de i overkant av 180.000 telefonsamtaler og 6.500 SOS-meldinger over internett. Kirkens SOS er et selvmordsforebyggende tiltak som ønsker å fremme livsmot og håp i møte med mennesker i følelsesmessige og eksistensielle kriser. Tjenesten bemannes av 1.000 frivillige medarbeidere og administreres av ansatte ved 13 lokale senter samt ansatte ved landssekretariatet.
Frivillige medarbeidere er spesielt utvalgt og kurset for tjenesten. For å kvalitetssikre møtet med innringer er de pålagt veiledning.
Kirkens SOS i Norge har tilrettelagt for utdanning av ansatte i veiledningsteori og praksis. Gjennom dette prosjektet vil man implementere dette hos de frivillige i organisasjonen. Små regionale sentre har ikke de ressurser som skal til for å gjennomføre dette.

Kirkens SOS i Hedmark og Oppland og Kirkens SOS i Møre og Romsdal er to av Kirkens SOS sine 13 sentre i Norge som ønsker å utprøve en samarbeidsmodell mellom de to regionale sentre.

Slitasjen i denne type frivillige tjenester kan være stor, og det er derfor et ønske å utvikle et veiledningskonsept som i større grad tar vare på de frivillige.

Modellen som utprøves ønskes på sikt å bli integrert i organisasjonen på landsplan: En ambulerende veielederskole som kontinuerlig tilbyr kompetanseheving som vil skape gode møter og samtaler for de som er krise.
Et prøveprosjekt ble gjennomført i mai med 31 deltakere. Evalueringen fra deltakerne viste et tydelig behov for undervisningsformen.

http://www.kirkens-sos.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss