Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1122 Kirkens Bymisjon Bodø - Prosjekt "God morgen - god dag"

fikk av Stiftelsen UNI i august 2009 innvilget kr. 25.000 til kjøp av utstyr for fysisk aktivitet i forbindelse med prosjekt ”God morgen – god dag”.

Stiftelsen Kirkens Bymisjon i Bodø er en diakonal stiftelse som driver sosialt arbeid blant mennesker som har havnet i en vanskelig livssituasjon. Virksomheten omfatter en rekke tiltak mot fattigdom og sosialt ekskludering i hovedsak innenfor rusomsorgen.

”God morgen – god dag” er et prosjekt som vektlegger fysisk aktivitet for mennesker i legemiddelassistert rehabilitering. De aller fleste har en langvarig rusmiddelavhengighet bak seg og behøver individuell tilrettelegging og oppfølging.

Prosjektet støttes av Helsedirektoratet og er forankret i departementets strategi- og handlingsplaner.

Prosjektet retter seg mot LAR-brukere som grunnet høy alder, langvarig ruskarriere etc. har behov for et spesielt tilrettelagt aktivitetstilbud. Prosjektet har i inneværende prosjektperiode gitt gode resultater og ønskes videreført, eventuelt utvidet. Den store utfordringen for LAR-brukere er å gi den nye hverdagen struktur og innhold utenfor rusmiljøet. Det er ingen dokumentasjon som viser at medikamentell behandling alene, uten sosiale og pedagogiske tiltak, gir god effekt.
J-49 har 16 boenheter og drives av Kirkens Bymisjon i Bodø gjennom driftsavtale med kommunen. Gjennom botrening, råd og veiledning er tilbudet ment å være LAR-brukerens første steg på veien til egen bolig.
Prosjektmålet er å skape bedre betingelser for en vellykket rehabilitering med fokus på tilrettelagt fysisk aktivitet og friluftsliv.

http://www.bymisjon.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss