Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1120 Stiftelsen Ytterøy Bygdetun - Jørstadsjøkaia

fikk av Stiftelsen UNI i august 2009 innvilget kr. 25.000 til oppgradering av Jørstadsjøkaia på Ytterøy.

Jørstadsjøkaia på Ytterøy er et viktig kulturminne for denne øya som i dag har ca 500 innbyggere. Kaianlegget ble bygget i 1930 og det meste av godstrafikk foregikk sjøveien på denne tida. Da hadde Ytterøy ca 1000 innbyggere og var/er et viktig landbruksområde. Jørstadsjøkaia var et viktig anløpssted i Indre Trondheimsfjord. Kaia var et møtested for alle på øya. I dag er det ikke mange igjen fra denne tiden, og det anses som viktig å bevare de som finnes.

Prosjektgruppen ønsker i første omgang:

- å rette opp kaia, fjerne det gamle, råtne dekket og legge nytt med rekkverk slik at kaia kan benyttes.(Kaia er i dag stengt).
- det eldste pakkhuset trengs til å sikres og rettes opp.
- konservere kontoret/venterommet. Dette huset har store råteskader p.g.a. utett tak, og penger er allerede avsatt til dette.

http://www.ytteroy.no/pages/bygdetun/index.html

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss