Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1114 Eikholt - nasjonalt ressurssenter for døvblinde - kurslokaler

fikk på styremøte 4. juni 2009 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 280.000 til ombygging av kurslokaler ved Eikholt.

Eikholt er en stiftelse og er et nasjonalt kompetansesenter med hovedvekt på å tilby kurs og rehabilitering for døvblinde. Driften finansieres med statlige midler, mens stiftelsen må skaffe til veie økonomi til bygg, anlegg og utstyr fra annet hold. Bidrag fra ulike lag, foreninger, legater og stiftelser har bidratt med å bygge opp Eikholt til det flotte stedet det er i dag.

Døvblinde fra hele Norge kommer til Eikholt for rehabilitering og opplæring for å mestere en vanskelig livssituasjon. Døvblinde utgjør i dag ca 500 personer, og i løpet av ett år er ca 100 av disse brukere av Eikholt’s tilbud en eller flere ganger.

I et at byggene ved Eikholt er det i dag kurslokaler for dataopplæring, treningskjøkken, samt hjelpemiddelutstilling. Lokalene tilfredsstiller ikke dagens krav. Det er et akutt behov for flere og bedre kurslokaliteter. Planen er å gjøre en ombygging slik at fire små kursrom kan brukes til dataopplæring, punktopplæring m.m., delt med modulvegger for å kunne foreta endringer ved senere behov.

http://www.eikholt.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss