Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4010 Stiftelsen Hesthamar Skrivargard får økonomisk støtte til bygging av nytt uthus ved Skrivargarden

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 6. februar 2019 besluttet å innvilget
kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Hesthamar Skrivargard ble ved årsskifte 2015-2016 overdratt fra Ullensvang Herad til Stiftinga Hesthamar Skrivargard.

For å kunne bruke huset til kulturelle formål og omvising er det behov for toalett, lagerplass og kjøkken fasiliteter. I Skrivargarden er det svært vanskelig å lage til de nødvendige fasiliteter da huset er fredet.

I tunet til Skrivargarden har det stått et uthus som ble fjernet på 60-talet og man ønsker å sette opp et nytt uthus på samme tomten for toalett, handicaptoalett, lager og kjøkken. I nært samarbeid med vernemyndigheter har man fått laget tegninger som er blitt godkjent og bygging av uthuset er blitt anbefalt av Fylkeskonservatoren.

Byggmester Håkon Kvestad er engasjert til å rehabilitere taket på Skrivargarden, utvendig kledning og vinduene slik at huset utvendig blir ferdig. Fylket har kommet med tilleggs bevilgninger til fullfinansiering av dette prosjektet som forventes ferdig i mars 2019.

Hovedbygningen på Hesthamar er et av de best bevarte 1700-tallshusa i landet. Huset fortjener å bli mer brukt, slik at flere får mulighet til å oppleve dette verdifulle kulturminnet. Et nytt uthus med utforming og plassering som foreslått, vil ikke bli et fremmedelement i i miljøet på Hesthamar. Hovedbygningen lå frem til 1934 i et fellestun for to bruk, omkranset av en rekke andre bygninger. I dag står bare to av disse igjen på stedet: et stabbur og et naust nede ved sjøen. Det nye huset kan således bidra til å bringe tilbake litt av det tidligere helhetsinntrykk av et tettbygd tun.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss